Naam
Specialisme
Gebruiker sinds
Praktijk te
Systeem
W.J. van Driel Endodontoloog 15 Juli 2003 Sassenheim CDR2000
De eerste verandering in de administratieve praktijk voering betrof het digitaliseren van het patiënten archief en het digitaal aanleveren van de declaraties aan een factoring bedrijf. Een logische volgende stap was het digitaliseren van de röntgenopnames. Mijn praktijk is gelimiteerd tot de endodontologie en derhalve moet ik relatief veel röntgenopnames maken. Omdat ik snel wil beschikken over de gegevens van de röntgenfoto's bij een minimale röntgendosis heb ik destijds gekozen voor het sensor type van Schick Technology. Het digitale röntgensysteem van Schick Technology met zijn zeer betrouwbare en stabiele software liet zich gemakkelijk koppelen in het tandheelkundig programma dat ik gebruik, JDS. Daarbij blijkt de sensor ook nog zeer robuust en tegen een stootje te kunnen. Echter, een nadeel van alle sensoren is de beperking in het gebruik van richtapparatuur. Met de komst van het zelfklevende systeem van Schick is deze tekortkoming gelukkig voorbij.

1. Set up voor opname met instelapparatuur: sensor, hygiëne-beschermhoes, Rinn-richtset voor molaar, zelfklevende bijtblok Schick

2. Gereed voor opname linksboven en rechtsonder.

3. Opname linker bovenkaak molaarstreek.
J. van der Meer Endodontoloog 1 November 2003 Zwolle CDR Wireless
Wanneer je veel endodontische behandelingen uitvoert, maak je automatisch veel röntgenfoto´s. Heel veel foto´s. Dat is nu eenmaal inherent aan het soort behandelingen. In onze endodontische verwijspraktijk werkten we tot november 2003 met “analoge” röntgenfotografie. Hierdoor moest ik altijd wachten op de beginfoto voordat ik met de behandeling kon beginnen, minuten wachten op de lengtefoto voordat ik met de apicale preparatie kon beginnen en de patiënt laten wachten op de eindfoto. Tenminste: als de foto tenminste gelukt was. Want soms stond de apex er net niet op, of bleef de foto in het ontwikkelapparaat hangen. Ook kwam een foto soms helemaal zwart uit het ontwikkelapparaat zonder dat daarvoor een aanwijsbare reden was. Je kunt je voorstellen dat het ontwikkelen van foto´s voor mijn assistente een stressvolle aangelegenheid werd, omdat mijn stress-niveau gekoppeld werd aan de kwaliteit van de foto. Digitale röntgenfoto´s bleven een stille droom. Maar het bleef een stille droom omdat ik ervan overtuigd was dat er nadelen aan verbonden waren, als prijs en toepasbaarheid. Totdat de vertegenwoordiger van Schick mijn praktijk bezocht en me vertelde dat er een nieuwe draadloze digitale röntgensensor ontwikkeld was door Schick en dat we die best eens mochten uitproberen in de praktijk. De eerste foto´s waren een verademing: sensor aanbrengen, druk op de knop en 3 tellen later de foto op je beeldscherm. Wow. Dat was ook wat mijn assistente zei: wow. Na twee weken werken met de draadloze sensor, moest ik van mijn assistente deze configuratie gaan kopen. Dat klinkt gek, maar niet alleen was ik er zelf razend enthousiast over, maar de assistente hoefde niet meer gestresst, snel de foto´s te ontwikkelen. Dit gaf haar tijd voor andere werkzaamheden, waardoor ons zorgproces ineens veel vloeiender en efficiënter ging verlopen. We gingen sneller werken! Hierdoor werd de prijs van de configuratie in vergelijking met de efficiëntietoename een goede investering. Inmiddels werken we een jaar met het systeem en naar volle tevredenheid. Voor endodontische behandelingen is digitale röntgen voor mij een onmisbaar hulpmiddel geworden.
K.L. Kho Tandarts 22 April 2004 Den Haag Van MPDx naar CDR2000
Mijn MPDx had meer belichtingstijd nodig, 2 maal zoveel als Schick.

Schick vind ik veel eenvoudiger en praktischer om te gebruiken.
Makkelijk en duidelijk.

Ik heb ook de indruk dat mijn foto's met schick er veel duidelijker uitzien.

Tot nu toe ben ik wel tevreden met de schick.

Ga verder